Coördinerend verzorgende

(VIG niv 3)

12 – 28 uur

Uren en locatie in overleg

Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, kortweg ZZWD, is de meest complete zorgaanbieder in Zuidwest-Drenthe. Nabij, Vertrouwd en Gastvrij zijn de kernwaarden voor al onze cliënten die wij met een hoofdletter schrijven. Wij ondersteunen (voornamelijk) ouderen met diensten op het gebied van wonen, welzijn, voeding en zorg, zodat zij zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, dicht bij familie, vrienden en kennissen. Lukt het thuis niet meer, dan biedt ZZWD wonen met zorg in de gemeenten Westerveld en De Wolden. Ieder dorp met zijn eigen couleur lokaal.

ZZWD is een kleinschalig georganiseerde zorgorganisatie, met teams die werken in en vanuit Ruinen, Dwingeloo, Diever, Havelte en Koekange. Daarnaast werken we met een Flexpool.

Wat ga je doen?

Als coördinerend verzorgende is geen dag gelijk! Het ene moment ben je de verzorgende bij de cliënt. Je geeft de zorg en ondersteuning die gewenst is, waarbij het welzijn en de tevredenheid van de klant voorop staat. Je hebt daarbij respect voor de gewoonten en gebruiken van de cliënt. Het andere moment pak je jouw coördinerende rol rondom de cliënt en overleg je met collega’s, familie, vrijwilligers en/of andere zorgprofessionals.

Je beweegt mee met de steeds complexere zorgvragen die we in de ouderenzorg zien, je weet daarbij de expertise die nodig is te vinden binnen de organisatie, zoals die van de wondverpleegkundige en de casemanager dementie. Samen met je collega’s houd je zo de continuïteit en kwaliteit van de zorg en ondersteuning gewaarborgd.

Waar ga je werken?

Voor deze vacature zijn we op zoek naar coördinerend verzorgenden voor al onze locaties. We zoeken zowel collega’s voor intramurale als extramurale teams.

Je werkt wisselende diensten zowel in de ochtend, middag en avond. De lengte van de diensten varieert tussen de 3,5 uur tot 8 uur. Het basisrooster wordt in samenspraak met het team steeds voor meerdere maanden vastgesteld.

Wie ben jij?

 • Je houdt van de coördinerende rol die je hebt rondom de cliënt. Je houdt in die rol rekening met wat de cliënt wil en biedt activerende zorg en begeleiding. Je werkt daarbij zelfstandig en bent creatief in het bedenken van oplossingen passend in de ja-cultuur van ZZWD. Je houdt het overzicht in soms complexe situaties.
 • Je bent alert op het welzijn en veiligheid van de cliënt, zo nodig overleg je met familie, met collega’s en andere zorgprofessionals. Je schakelt tijdig de expertise van collega’s in.
 • Je bent stipt in het uitvoeren van gemaakte afspraken en je hebt affiniteit met (digitale) administratieve processen zoals met ONS Nedap.
 • Je werkt graag mee aan de verdere ontwikkeling van het team en de werkprocessen.
 • Je bent sociaal vaardig, je drukt je zowel mondeling als schriftelijk goed en helder uit.
 • Je kunt goed samenwerken, je bent een toegankelijke persoon. In het team vind je makkelijk je weg en denk je toekomstgericht. Je kunt je vinden in het motto van ZZWD voor de medewerkers: Zelfstandig, leergierig en trots.

Wat vragen we verder van jou?

 • Je bent gediplomeerd Verzorgende IG en je beschikt bij voorkeur tevens over een relevant MBO diploma, bijvoorbeeld medewerker maatschappelijke zorg, activiteitenbegeleider of sociaal pedagogisch werker
 • Enkele jaren ervaring in de ouderenzorg is een pre.
 • Je bent bevoegd en bekwaam voor de vaktechnische handelingen en onderhoudt ze.
 • De beschikking over een rijbewijs en eigen vervoer is handig.
 • Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht. De VOG mag niet ouder zijn dan drie maanden en dient in ons bezit te zijn voor de datum van indiensttreding. ZZWD vergoedt de gemaakte kosten voor de aanvraag van een VOG.

Wat bieden we jou?

ZZWD biedt een afwisselende functie met veel mogelijkheden voor eigen initiatief en ontwikkeling in een gastvrije organisatie. De lijnen binnen de organisatie zijn kort, zoals naar de ondersteunende diensten. Verder kun je intern klinische lessen volgen, opgeleid worden tot BHV-er, voeren we de BIG-toetsing intern uit en bieden we je diverse modules aan via e-learning. Op een open, collegiale, waarderende wijze leren wij met en van elkaar, waarbij we ieders talent zo optimaal benutten.

De functie is ingedeeld in schaal 35 van de CAO VVT. Daarnaast bieden we 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.

ZZWD heeft een meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden waar o.a. in is opgenomen een fietsplan en de aanschaf van computerapparatuur.

Onze kernwaarden

 • nabij
 • vertrouwd
 • gastvrij

Hier staan we voor.

Ons motto voor de medewerker luidt:
“Zelfstandig, leergierig en trots”.

Ons motto voor de organisatie luidt:
“Uitdagend, verantwoord en innovatief”

“De wensen en behoeften van de klant vormen het vertrekpunt voor ons handelen.”

Meer informatie over deze vacature

Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamleider Nina de Vries of Thijmen Doek. Zij zijn te bereiken via n.devries@zzwd.nl / 06-40802496 of  t.doek@zzwd.nl / 06-30400026.

Solliciteren?
Wil je aan de slag bij ZZWD? Ben je geïnteresseerd in deze leuke job? We maken graag kennis met je, en horen dan waarom het werken bij ZZWD jou zo mooi lijkt!

Reageren kan online, via www.zzwd.nl. Stuur ons zo snel mogelijk jouw motivatiebrief en CV maar uiterlijk vóór 23 december 2021. Check onze website www.werken-bij-zzwd.nl of facebookpagina voor meer informatie. Geef in je sollicitatie door welke locatie je voorkeur heeft.

 Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Helaas komen onze mails soms in de “spambox” of “ongewenste mail” terecht. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Goed om te weten

 • LOCATIE: diversen
 • OPLEIDING: minimaal MBO
 • SALARIS: schaal 35 van de CAO VVT
 • VAKANTIEGELD: 8%
 • EINDEJAARSUITKERING: 8,33%
 • UREN: 12 – 28 uur

Sollicitatieformulier

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.