Coördinerend verzorgende (IG)

Nachtzorg

minimaal 16 uur per week (gemiddeld)

Havelte, Dwingeloo, Ruinen, Diever

Bezorg je onze bewoners een rustige nacht?

Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, kortweg ZZWD, is de meest complete zorgaanbieder in Zuidwest-Drenthe, met locaties in Ruinen, Dwingeloo, Diever, Havelte en Koekange. Nabij, Vertrouwd en Gastvrij zijn onze kernwaarden. Wij ondersteunen (voornamelijk) ouderen met diensten op het gebied van wonen, welzijn, voeding en zorg, zodat zij zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, dicht bij familie, vrienden en kennissen. Lukt het thuis niet meer, dan biedt ZZWD wonen met zorg in de gemeenten Westerveld en De Wolden. Ieder dorp met zijn eigen ‘couleur local’.

Wat ga je doen?

Je dienst start om 23 uur met het lezen van de overdrachten van je collega’s van overdag, je bedenkt wat je eventueel ’s nachts kunt verwachten. Je streeft ernaar om iedere cliënt een goede nachtrust te geven. Je geeft de zorg en ondersteuning die gewenst is, waarbij het welzijn, de tevredenheid, gewoonten en gebruiken van de cliënten voorop staan. Je kunt adequaat inspelen op onverwachte situaties die in de nacht voor kunnen komen. Als jij om 7 uur richting huis gaat voor jouw eigen ‘nachtrust’ zijn jouw collega’s door jouw overdracht op de hoogte van het verloop van de nacht.

Je beweegt mee met de steeds complexere zorgvragen die we in de ouderenzorg zien, je weet daarbij de expertise die nodig is te vinden binnen de organisatie, zoals die van de wondverpleegkundige en de casemanager dementie. Samen met je collega’s houdt je zo de continuïteit en kwaliteit van de zorg en ondersteuning gewaarborgd.

Waar ga je werken?

Je maakt deel uit van het speciale Nachtzorgteam van ZZWD. Je bent tijdens de dienst aanwezig op een van onze locaties in Dwingeloo, Havelte of Ruinen of wordt ingezet als ‘buitendienst’.

Als buitendienst heb je de beschikking over de dienstauto en help je de collega op locatie als het nodig om de cliënten de gewenste zorg te bieden. Bij deze momenten gaat het vaak om geplande zorg, maar ook bij calamiteiten.

Je werkt de nachtdiensten van 23.00 – 7.00 uur, doorgaans 2 tot 4 diensten achter elkaar. Het basisrooster wordt in samenspraak met het team steeds voor meerdere maanden vastgesteld.

Wie ben jij?

 • Je hebt oog voor de behoefte van cliënten in de nacht en houdt in die rol rekening met wat de cliënt wil, gewoonten en gebruiken.
 • Je houdt de kalmte en het overzicht in soms complexe situaties, alarmeringen of bij calamiteiten.
 • Je bent alert op het welzijn en veiligheid van de cliënt, zo nodig overleg je met familie, met collega’s en andere zorgprofessionals. Je schakelt tijdig de expertise van collega’s in.
 • Je werkt zelfstandig en bent creatief in het bedenken van oplossingen passend.
 • Je bent stipt in het uitvoeren van gemaakte afspraken en je hebt affiniteit met (digitale) administratieve processen zoals met ONS Nedap en technologie (CLB-nachtzorgsysteem).
 • Je werkt graag mee aan de verdere ontwikkeling van het team en de werkprocessen.
 • Je bent sociaal vaardig, je drukt je zowel mondeling als schriftelijk goed en helder uit.
 • Je kunt goed samenwerken, je bent een toegankelijke persoon. In het team vind je makkelijk je weg en denk je toekomstgericht.
 • Je kunt je vinden in het motto van ZZWD voor de medewerkers: Zelfstandig, leergierig en trots.

Wat vragen we verder van jou?

 • MBO 3 Verzorgende IG of MZ/VZ
 • Enkele jaren ervaring in de ouderenzorg is een pre.
 • Je bent bevoegd en bekwaam voor de vaktechnische handelingen en onderhoudt ze.
 • Je hebt de beschikking over een rijbewijs en eigen vervoer.
 • Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht (kosten voor aanvraag worden vergoed).

Wat bieden we jou?

ZZWD biedt een afwisselende functie met veel zelfstandigheid en mogelijkheden voor ontwikkeling in een gastvrije organisatie. De lijnen binnen de organisatie zijn kort. Verder kun je intern klinische lessen volgen, opgeleid worden tot BHV-er, voeren we de BIG-toetsing intern uit en bieden we je diverse modules aan via e-learning. Op een open, collegiale, waarderende wijze leren wij met en van elkaar, waarbij we ieders talent zo optimaal benutten.

De functie is ingedeeld in  FWG 35 van de CAO VVT. Daarnaast bieden we 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.

ZZWD heeft een meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden waar o.a. in is opgenomen een fietsplan en de aanschaf van computerapparatuur.

Onze kernwaarden

 • nabij
 • vertrouwd
 • gastvrij

Hier staan we voor.

Ons motto voor de medewerker luidt:
“Zelfstandig, leergierig en trots”.

Ons motto voor de organisatie luidt:
“Uitdagend, verantwoord en innovatief”

“De wensen en behoeften van de klant vormen het vertrekpunt voor ons handelen.”

Meer informatie over deze vacature

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Thijmen Doek, teamleider. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06-30400026 of via de mail t.doek@zzwd.nl

Solliciteren?
Wil je aan de slag bij ZZWD? Ben je geïnteresseerd in deze leuke job? We maken graag kennis met je!

Reageren kan online. Stuur ons jouw motivatiebrief en cv z.s.m. maar liefst voor 1 december 2021 naar sollicitatie@zzwd.nl .  Check onze website www.werken-bij-zzwd.nl of  Facebookpagina voor meer informatie over ZZWD.

 Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Helaas komen onze mails soms in de “spambox” of “ongewenste mail” terecht. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Goed om te weten

 • LOCATIE: diversen
 • OPLEIDING: MBO 3 Verzorgende IG of MZ/VZ
 • SALARIS: schaal 35 van de CAO VVT
 • VAKANTIEGELD: 8%
 • EINDEJAARSUITKERING: 8,33%
 • UREN: minimaal 16 uur

Sollicitatieformulier

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.