Coördinerend Verpleegkundige

niveau 4 / 24 -28 uur / PG

Locatie Dwingeloo (groepswonen)

Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, kortweg ZZWD, is de meest complete zorgaanbieder in Zuidwest-Drenthe. Nabij, Vertrouwd en Gastvrij zijn de kernwaarden voor al onze cliënten die wij met een hoofdletter schrijven. Wij ondersteunen (voornamelijk) ouderen met diensten op het gebied van wonen, welzijn, voeding en zorg, zodat zij zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, dicht bij familie, vrienden en kennissen. Lukt het thuis niet meer dan biedt ZZWD wonen met zorg.

Wat ga je doen?

In Dwingeloo zijn twee groepswoningen waar per woning 6 à 7 voornamelijk oudere mensen met dementie wonen. Wij ondersteunen hen bij het dagelijks leven, op een manier die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert. Voorop staat dat de mensen zichzelf kunnen blijven en hun eigen leefritme kunnen blijven leven. Of zij nu in de gezamenlijke huiskamer willen verblijven of in hun eigen zit-slaapkamer (met eigen sanitair) willen zijn. Jij past jouw handelen daarop aan.

In deze dynamische, soms ook hectische functie staan welbevinden, zelfredzaamheid, met het respect voor het leven van de cliënt steeds voorop.
Geen dag is gelijk! Samen met je collega’s houdt je de continuïteit en kwaliteit van de zorg gewaarborgd. Als coördinerend verpleegkundige voeg jij de expertise toe aan het team die nodig is bij de toenemende complexiteit en zorgzwaarte in de ouderenzorg. Naast de uitvoerende taken bij jouw cliënten heb je tevens een coördinerende rol. Je ondersteunt en coacht op inhoudelijk vlak jouw collega’s. Het signaleren van knelpunten, het verzorgen van indicatiestellingen, de overleggen met de wijkverpleegkundige, huisartsen en het actueel houden van zorgleefplannen zijn jouw kerntaken.

Als coördinerend verpleegkundige ben je onderdeel van het team en werk je mee in alle diensten, zowel in de ochtend, middag als avond. Op basis van wensen van de klanten en je collega’s plan jij jouw coördinerende taken in. Nachtdiensten zijn niet aan de orde, hiervoor is een apart nachtzorgteam.

Waar ga je werken?

ZZWD is een kleinschalig georganiseerde zorgorganisatie, met (integrale) teams die werken in en vanuit Ruinen, Dwingeloo, Diever, Havelte en Koekange. Voor deze vacature zijn we op zoek naar een coördinerend verpleegkundige op onze groepswoningen in Dwingeloo.

Wie ben jij?

 • Je houdt van de coördinerende rol die je hebt rondom de cliënt. Je houdt in die rol rekening met wat de cliënt wil. Je werkt daarbij zelfstandig en bent creatief in het bedenken van oplossingen passend in de ja-cultuur van ZZWD. Je houdt het overzicht in soms complexe situaties.
 • Je bent alert op het welzijn en veiligheid van de cliënt, wekelijks overleg je met familie, met collega’s en andere zorgprofessionals. Je schakelt tijdig de expertise van collega’s in.
 • Je bent gewend om snel te kunnen schakelen en handelen in soms hectische situaties.
 • Protocollen en richtlijnen hebben geen geheimen voor jou. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de wijkverpleging, de WLZ, de WMO en de CIZ-indicatiestellingen;
 • Je bent stipt in het uitvoeren van gemaakte afspraken en je hebt affiniteit met (digitale) administratieve processen zoals met ONS Nedap.
 • Je bent sociaal vaardig, je drukt je zowel mondeling als schriftelijk goed en helder uit.
 • Je kunt goed samenwerken, je bent een toegankelijke persoon. In het team vind je makkelijk je weg en denk je toekomstgericht.
 • Je kunt je vinden in het motto van ZZWD voor de medewerkers: Zelfstandig, leergierig en trots.
 • Je hebt een brede blik op en belangstelling voor de (technische en digitale) ontwikkelingen in de ouderenzorg.

Wat vragen we verder van jou?

 • Je bent gediplomeerd verpleegkundige (MBO niveau 4).
 • BIG-registratie: Je bent en houdt je bevoegd en bekwaam voor de vaktechnische handelingen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de specifieke doelgroep.
 • Je hebt kennis en ervaring van het MDO proces.
 • Je hebt een sterk oog voor kwaliteit
 • Je bent een doorpakker, kunt vanuit je rol coachen en sturing geven.
 • Je hebt de beschikking over een rijbewijs en eigen vervoer.
 • Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht. De VOG mag niet ouder zijn dan drie maanden en dient in ons bezit te zijn voor de datum van indiensttreding. ZZWD vergoedt de gemaakte kosten voor de aanvraag van een VOG.

Wat bieden we jou?

ZZWD biedt een afwisselende functie met veel mogelijkheden voor eigen initiatief en ontwikkeling in een gastvrije organisatie. De lijnen binnen de organisatie zijn kort, zoals naar de ondersteunende diensten. Verder kun je intern klinische lessen volgen, opgeleid worden tot BHV-er, voeren we de BIG-toetsing intern uit en bieden we je diverse modules aan via e-learning. Op een open, collegiale, waarderende wijze leren wij met en van elkaar, waarbij we ieders talent zo optimaal benutten.

De functie van coördinerend verpleegkundige is ingedeeld in schaal 45 van de CAO VVT. Daarnaast bieden we 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

ZZWD heeft een meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden waarin o.a. is opgenomen een fietsplan en de aanschaf van computerapparatuur. De personeelsvereniging organiseert een aantal keer per jaar een leuke activiteit waaraan je kunt deelnemen.

Onze kernwaarden

 • nabij
 • vertrouwd
 • gastvrij

Hier staan we voor.

Ons motto voor de medewerker luidt:
“Zelfstandig, leergierig en trots”.

Ons motto voor de organisatie luidt:
“Uitdagend, verantwoord en innovatief”

“De wensen en behoeften van de klant vormen het vertrekpunt voor ons handelen.”

Meer informatie over deze vacature

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nina de Vries (teamleider). Zij is te bereiken via telefoonnummer 06-40802496 of via de mail n.devries@zzwd.nl

Solliciteren?
Wil je aan de slag bij ZZWD? Ben je geïnteresseerd in deze leuke job? We maken graag kennis met je, en horen dan waarom het werken bij ZZWD jou zo mooi lijkt!

Reageren kan online, via www.zzwd.nl. Stuur ons jouw motivatiebrief en cv vóór 23 december 2021. Check onze website www.werken-bij-zzwd.nl of facebookpagina voor meer informatie.

 Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Helaas komen onze mails soms in de “spambox” of “ongewenste mail” terecht. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Goed om te weten

 • LOCATIE: groepswonen Dwingeloo
 • OPLEIDING: MBO niveau 4
 • SALARIS: schaal 45 van de CAO VVT
 • VAKANTIEGELD: 8%
 • EINDEJAARSUITKERING: 8,33%
 • UREN: 24 – 28 uur

Sollicitatieformulier

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.